ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘ. ΠΡΩΤ. ΚΑΙ ΔΕΥΤ. ΕΚΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Course info

Πρότζεκτ Α5 (the A5 project)
(Πρότζεκτ Α5)

Αν οι διαστάσεις του «Α4» μειώνονταν δύο εκατοστά, θα εξοικονομούσαμε 10% της κατανάλωσης σε χαρτί. Αυτό θα επέφερε μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, αλλά δυστυχώς θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε στο ένα δέκατο τη χρήση χαρτιού. Κι όμως έχουμε έτοιμη τη λύση για πετύχουμε μείωση στο μισό! Ναι! 50%! Πως ονομάζεται η λύση αυτή; Α5!

Εκτυπώνοντας σε διαστάσεις «Α5» έγγραφα «Α4», που συχνά οι σελίδες τους δεν είναι καν γεμάτες, μειώνουμε όχι μόνο το χαρτί αλλά και την χρήση μηχανικής και ανθρώπινης ενέργειας. Εκτυπώνοντας μάλιστα σε διπλή όψη, η εξοικονόμηση ανεβαίνει στο 75%! Κάθε Α4 χαρτί μας παρέχει τέσσερις σελίδες σε ένα φύλλο!

Δοκιμάσατε να ξεφυλλίσετε «τέσσερις σελίδες σε ένα φύλλο» και σας φάνηκε περίπλοκο; Σκεφτείτε όμως ότι με «σελιδοποίηση βιβλιοδεσίας» κάνετε αμέσως βιβλίο κάθε μορφής έγγραφο με ένα μακρύ συρραπτικό. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε «έξυπνα» στημένα ψηφιακά αρχεία. Να λοιπόν τα βασικά στοιχεία του πρότζεκτ «Α5ο%»:

ρυθμίζουμε τις εκτυπώσεις μας σε διαστάσεις Α5 διπλής όψεως

υιοθετούμε στα έγγραφά μας «σελιδοποίηση βιβλιοδεσίας»

Κάθε σελίδα που εξοικονομούμε χαρίζεται στο μέλλον μας! Συμβάλλουμε στην αειφορία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας με καλαίσθητα, κομψά, γερο…δεμένα έντυπα!