ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘ. ΠΡΩΤ. ΚΑΙ ΔΕΥΤ. ΕΚΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Course info

«Body Percussion» και Εκπαίδευση: Το σώμα ως κρουστό στις Σχολικές Δραστηριότητες
(Body Percussion και Εκπαίδευση)

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με θέμα:

“«Body Percussion» και Εκπαίδευση:
Το σώμα ως κρουστό στις Σχολικές Δραστηριότητες”,

που θα πραγματοποιηθεί (α) με επιμορφωτικές συναντήσεις, (β) δυνητικά βιωματικά εργαστήρια στις σχολικές μονάδες και (γ) υποστήριξη στην πλατφόρμα τηλεδραστηριοτήτων (http://library.mysch.gr). Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσει βιωματικά κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός το body percussion έτσι ώστε να μπορεί να το εφαρμόσει δημιουργικά στο εκπαιδευτικό του έργο με σχολικές δραστηριότητες.

Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας δέκα (10)  ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές συναντήσεις σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π. Ε. Μεσσηνίας ως εξής: 21/1/2014 και ώρες 17:00-20:00 στο 2ο Δ. Σχ. Καλαμάτας, 28/1/2014 και ώρες 17:00-20:30 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 4/2/2014 17:00-20:30 στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Όσοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσουν μετά την επιμόρφωση σχολικές δραστηριότητες ως εφαρμογή του περιεχομένου του σεμιναρίου θα μπορούν να υποστηριχθούν με ανάλογα βιωματικά εργαστήρια στη σχολική τους μονάδα. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μπορούν να συνοδεύονται από μαθητές δημοτικού, του σχολικού ή του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, κατόπιν συνεννοήσεως, ώστε να δημιουργηθεί και ομάδα παιδιών. Παράλληλα θα υπάρξει υποστήριξη από την πλατφόρμα τηλεδραστηριοτήτων με εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο εκτός από τους συμμετέχοντες θα έχει πρόσβαση ολόκληρη η κοινότητα της πλατφόρμας (όχι μόνο οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο).

Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ομότιτλη ενότητα της πλατφόρμας τηλεδραστηριοτήτων (http://library.mysch.gr) μέχρι τις 19/1/2014. Για υποστήριξη στην πρόσβαση μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στην πλατφόρμα υπάρχει δυνατότητα οι εγγεγραμμένοι να ενημερώσουν για την συμμετοχή και μαθητών με απλή αποστολή μηνύματος με τα ονόματα των μαθητών.