ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘ. ΠΡΩΤ. ΚΑΙ ΔΕΥΤ. ΕΚΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΗΛΕ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗTΕΣ Δ. Π. Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 • Εκπαιδευτικό και Υποστηρικτικό Υλικό

  για το πρόγραμμα "Βιβλία σε Ρόδες"

  www.vivliaserodes.gr


  Guest accessSelf enrolment
 • Αν οι διαστάσεις του «Α4» μειώνονταν δύο εκατοστά, θα εξοικονομούσαμε 10% της κατανάλωσης σε χαρτί. Αυτό θα επέφερε μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, αλλά δυστυχώς θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε στο ένα δέκατο τη χρήση χαρτιού. Κι όμως έχουμε έτοιμη τη λύση για πετύχουμε μείωση στο μισό! Ναι! 50%! Πως ονομάζεται η λύση αυτή; Α5!

  Εκτυπώνοντας σε διαστάσεις «Α5» έγγραφα «Α4», που συχνά οι σελίδες τους δεν είναι καν γεμάτες, μειώνουμε όχι μόνο το χαρτί αλλά και την χρήση μηχανικής και ανθρώπινης ενέργειας. Εκτυπώνοντας μάλιστα σε διπλή όψη, η εξοικονόμηση ανεβαίνει στο 75%! Κάθε Α4 χαρτί μας παρέχει τέσσερις σελίδες σε ένα φύλλο!

  Δοκιμάσατε να ξεφυλλίσετε «τέσσερις σελίδες σε ένα φύλλο» και σας φάνηκε περίπλοκο; Σκεφτείτε όμως ότι με «σελιδοποίηση βιβλιοδεσίας» κάνετε αμέσως βιβλίο κάθε μορφής έγγραφο με ένα μακρύ συρραπτικό. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε «έξυπνα» στημένα ψηφιακά αρχεία. Να λοιπόν τα βασικά στοιχεία του πρότζεκτ «Α5ο%»:

  ρυθμίζουμε τις εκτυπώσεις μας σε διαστάσεις Α5 διπλής όψεως

  υιοθετούμε στα έγγραφά μας «σελιδοποίηση βιβλιοδεσίας»

  Κάθε σελίδα που εξοικονομούμε χαρίζεται στο μέλλον μας! Συμβάλλουμε στην αειφορία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας με καλαίσθητα, κομψά, γερο…δεμένα έντυπα!

  Self enrolment
Παράλειψη Συνδεδεμένοι Χρήστες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

(τα τελευταία 5 λεπτά)
Κανένας
Παράλειψη Πλοήγηση

Πλοήγηση

Παράλειψη Καλως ήρθατε στις τηλεδραστηριότητές μας!

Καλως ήρθατε στις τηλεδραστηριότητές μας!

For english please mail us: messinia@sch.gr

Η πλατφόρμα τηλεδραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο παρέχοντας διαδραστική πληροφορηση και υλικό σχολικών δραστηριοτήτων.

Αν είστε επισκέπτης από κάποιο σημείο της γης, μπορείτε να γραφτείτε και να έχετε πρόσβαση στο διαθέσιμο υλικό, αλλά και να επικοινωνείτε μέσα από την πλατφόρμα.

Αν είστε εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού εγγραφείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Σχολικές Δραστηριότητες προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις επιμορφώσεις.

Σε κάθε περίπτωση εγγραφείτε επιλέγοντας πάνω δεξιά την "Είσοδό" σας. Αν "έρχεστε για πρώτη φορά εδώ" πρέπει να εγγραφείτε, δίνοντας σωστά όλα τα στοιχεία, και τον Κωδικό πρόσβασης, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δείτε.

Όταν εισέλθετε είτε επιλέγετε τις ελεύθερες ενότητες, είτε επικοινωνείτε για να εγγραφείτε στις υπόλοιπες ενότητες.

Καλή πλοήγηση

Παράλειψη Δραστηριότητες

Δραστηριότητες