ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘ. ΠΡΩΤ. ΚΑΙ ΔΕΥΤ. ΕΚΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Τα Δίκτυα της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας ενισχύουν το εκπαιδευτικό έργο των Σχολικών Μονάδων αξιοποιώντας την δια-σχολική επικοινωνία.

ΔΙΚΤΥΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ»
Εκπαιδευτική αξιοποίηση παλιών αντικειμένων, υλικών, αρχιτεκτονικών στοιχείων, παραδόσεων κ.λπ. που διασώζονται στο σχολείο, αποθηκευμένα ή σε χρήση. Σχολικά μουσεία, εκθέσεις, εκθέματα, αρχεία, εκδόσεις και άλλες σχολικές δραστηριότητες για την εκπαιδευτική κληρονομιά.

ΔΙΚΤΥΟ «ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ»
Σχολικές δραστηριότητες για  τον κόσμο των επιστημών, των πειραμάτων, και των ανακαλύψεων με μαθητικές κατασκευές, ιδέες, προτάσεις, παρατηρήσεις , έρευνα πεδίου και αποτελέσματα γενικότερα αναζητήσεων και ερευνητικών εργασιών.

ΔΙΚΤΥΟ «ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Σχολικές δραστηριότητες σχολικού τύπου, εκπαίδευση στα μέσα, εφημερίδες, έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινηματογράφος, διαδίκτυο ως δημιουργικά, εκπαιδευτικά μέσα. Αγωγή στην επικοινωνία, με δραστηριότητες μελέτης και έρευνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης κάθε μορφής και εποχής.

ΔΙΚΤΥΟ «ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ»
Σχολικές δραστηριότητες καλλιέργειας, μελέτης και έρευνας της χλωρίδας κάθε έκτασης (φυτοδοχεία, σπορεία, παρτέρια, κήποι, περιβόλια κ.λπ.) και κάθε μορφής (καινοτόμα, αυτοσχέδια, πειραματικά, παραδοσιακά κ.λπ.) ως εκπαιδευτικά μέσα.

ΔΙΚΤΥΟ «ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ: ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Σχολικές δραστηριότητες για την υγεία, την κοινωνική, πολιτισμική διάσταση κατά την κυκλοφορία μας στους οδικούς ιστούς. Μελέτη, έρευνα και δημιουργικότητα στις σύγχρονες συνθήκες συνύπαρξης στους δρόμους, στην κοινωνική και πολιτισμική διάσταση της κυκλοφοριακής αγωγής με υγεία.

ΔΙΚΤΥΟ «ΟΜΑΔΕΣ ΤΕΧΝΩΝ»
Σχολικές δραστηριότητες Τεχνών με ομάδες που δημιουργούν συλλογικά για την τέχνη στην εκπαίδευση. Τα έργα τέχνης μελετούνται ή δημιουργούνται στα πλαίσια των διδακτικών δραστηριοτήτων και μπορεί να οδηγούν και σε παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, εκδόσεις, παρεμβάσεις τεχνών, εγκαταστάσεις κ.λπ.

ΔΙΚΤΥΟ «ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΚΑΛΩΝ ΙΔΕΩΝ»
Σχολικές Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης κοινωνικών και πολιτισμικών θεμάτων, ιδέες, προτάσεις, μέσα από κείμενα, λογοτεχνία, έργα τέχνης, μουσικές, θεατρικές και άλλες παραστατικές δημιουργίες, δραστηριότητες, κατασκευές, κάθε ενεργοποίηση όπου οι μαθητές εμπνέονται, εμπνέουν και προτείνουν.

ΔΙΚΤΥΟ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ»
Σχολικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις ενίσχυσης της ψυχικής υγείας στο σχολείο, κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ψυχικής και συναισθηματικής αγωγής. Ενίσχυση της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού. Σχετικές δημιουργίες τεχνών και μέσων επικοινωνίας.

ΔΙΚΤΥΟ «ΤΑΫΓΕΤΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Σχολικές δραστηριότητες για τον Ταΰγετο, τη χλωρίδα, την πανίδα, τα γεωφυσικά στοιχεία, τον πολιτισμό, την υλική και άυλη κληρονομιά, την ανθρώπινη δραστηριότητα σε κάθε χρονική περίοδο, κάθε μαρτυρία, γνώση, βίωμα και εκπαιδευτική δράση που συνδέονται με τον Ταΰγετο.

ΔΙΚΤΥΟ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ: ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ»
Σχολικές δραστηριότητες για την γνωριμία του διαστημικού περιβάλλοντος της γης. Μελέτη και εκπαιδευτική δημιουργία για το σύμπαν, τα υλικά του, τις μορφές τους και τον τρόπο που επιδρούν στη ζωή μας. Κατανόηση της γης και του περιβάλλοντός μας μέσα από τις δραστηριότητες αυτές.

ΔΙΚΤΥΟ «ΥΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: ΝΕΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Σχολικές δραστηριότητες για το νερό, την παρουσία του στο περιβάλλον και τη ζωή, τον πολιτισμό του νερού, την υλική και άυλη κληρονομιά που σχετίζεται με αυτό, τις τεχνικές και πνευματικές δημιουργίες του ανθρώπου για το νερό.

ΔΙΚΤΥΟ «ΦΙΛΟΒΙΒΛΟΝ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ»
Σχολικές δραστηριότητες με επίκεντρο την συλλογή, αποθήκευση και οργανωμένη ανάκτηση γνώσεων και πληροφοριών. Σχολική Βιβλιοθήκη, μιντιοθήκη, παιγνιοθήκη, αφισοθήκη, φυλλαδιοθήκη, υλικοθήκη, σε υλική και ψηφιοποιημένη μορφή, φιλαναγνωσία, γνωριμία με τις βιβλιοθήκες και του έργου τους.

Τηλεδραστηριότητες Δ. Π. Ε. Μεσσηνίας 
Εθνικό Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης "Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός"
Τοπικό Δίκτυο "Σχολική Ψυχική Υγεία: Χωρίς εκφοβισμό, με αλληλοσεβασμό"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Εκπαιδευτική Κληρονομιά"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Μαθητικές ανακαλύψεις"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Μικροί Δημοσιογράφοι"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Μικροί Καλλιεργητές"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Μικροί Πολιτισμολόγοι"Self enrolment
Τοπικό Δίκτυο "Σχολικά Εκπαιδευτικά Πάρκα"
Τοπικό Δίκτυο "Ταΰγετος, φύση και πολιτισμός"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Μοιραζόμαστε το δρόμο"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Πρεσβευτές Καλών Ιδεών"
Τοπικό Δίκτυο "Ομάδες Τεχνών"Πληροφορίες
Τοπικό Δίκτυο "Σχολικές Βιβλιοθήκες - «Φιλόβιβλον»"
Τοπικό Δίκτυο "Υδραστηριότητες"Self enrolment

Παράλειψη Συνδεδεμένοι Χρήστες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

(τα τελευταία 5 λεπτά)
Κανένας
Παράλειψη Πλοήγηση

Πλοήγηση

Παράλειψη Καλως ήρθατε στις τηλεδραστηριότητές μας!

Καλως ήρθατε στις τηλεδραστηριότητές μας!

For english please mail us: messinia@sch.gr

Η πλατφόρμα τηλεδραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο παρέχοντας διαδραστική πληροφορηση και υλικό σχολικών δραστηριοτήτων.

Αν είστε επισκέπτης από κάποιο σημείο της γης, μπορείτε να γραφτείτε και να έχετε πρόσβαση στο διαθέσιμο υλικό, αλλά και να επικοινωνείτε μέσα από την πλατφόρμα.

Αν είστε εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού εγγραφείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Σχολικές Δραστηριότητες προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις επιμορφώσεις.

Σε κάθε περίπτωση εγγραφείτε επιλέγοντας πάνω δεξιά την "Είσοδό" σας. Αν "έρχεστε για πρώτη φορά εδώ" πρέπει να εγγραφείτε, δίνοντας σωστά όλα τα στοιχεία, και τον Κωδικό πρόσβασης, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δείτε.

Όταν εισέλθετε είτε επιλέγετε τις ελεύθερες ενότητες, είτε επικοινωνείτε για να εγγραφείτε στις υπόλοιπες ενότητες.

Καλή πλοήγηση

Παράλειψη Δραστηριότητες

Δραστηριότητες